mercredi 15 avril 2015

Mano "Nuostabiųjų" krautuvėlė

Sveiki, brangieji,

Vis gaunu klausimų ką pamatyti, paragauti ir kur rasti tą tikrąją Paryžiaus dvasią? Nežinau, tik žinau, kur radau savąją. Tą, kuri man tinka ir patinka.

Šis blogas nepretenduoja į jokius kūrybinius reikalus, tai tiesiog informacinis blogas, kur kaip ką ir kada pamatyti Paryžiuje. Tai informacija tiems, kas Eifelį ir Notre Dame'ą jau matė. O sugrįžt vis norisi.

Pradedam!!!

Pristatau savo mylimiausią pyragėlių parduotuvę. Aišku, tai yra tinklas (gal ir geriau, nes galima daugiau taškų rasti): "Aux merveilleux de Fred" (netikslus vertimas būtų "Pas Fredo nuostabiuosius")


Tai tokie puručiai Lilyje kilę įvairių skonių ir dydžių morengai su kremu. Parduotuvė šiek tiek panaši į princesių karalystę su didžiuliu sietynu. O pyragai ir pyragaičiai yra skirtingų dydžių. Nuo kąsninių iki 12 žmonių tortų. Aišku, kainos tokios irgi tokios princesiškos, bet tikrai įkandamos. Vieno kąsnio gražuolis kainuoja pusantro euro. Didesni po du su puse. Bet jeigu jūs tik dviese ir tik malonumui vakare, dviejų kiekvienam sočiai užteks. 

Jų yra įvairių skonių: šokolado, balto šokolado, karamelės, riešutų, vyšnių ir kavos. Ir vadinasi kiekvienas iš jų ypatingai: "Nuostabusis", "Neįtikėtinas", "Ekscentriškas", "Nesugalvotasis", "Be kelnaičių", "Puikusis")



Jei norėsite specialios dėžutės, ji kainuos šiek tiek daugiau, paprastą duos dykai. 




Na, o pas juos parduodamas cramique (sorry, neįsivaizduoju kaip verst), tai belgų ir šiaurės prancūzų pamėgtas briošas (didelė minkšta saldi banda, kuri išties visiskai netinka puikiai linijai išlaikyti) su šokolado gabaliukais jums atsieis ne tik beveik keturis eurus, bet ir puikius pusryčius. Puikiai tinka pirkti iš vakaro, ryte bus labai skanus. Vat, nuotraukos nėra.

Na, o adresus rasite čia: http://www.auxmerveilleux.com/home/

Skanių pyragaičių!!!

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire